Menü

Legfrissebbek

Sajtos buci

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg öregtészta
1,5 dkg élesztő
5 dkg reszelt trappista sajt
10 db/2392 kcal, 1 db/239 kcal

 

Elkészítés:

A hozzávalókat a sajt kivételével, kenyérsütőgéppel bedagasztjuk - természetesen lehet kézzel is -, majd a tésztát letakarva a duplára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és 10 db "gombócot" formázunk belőle. Letakarva kicsit pihentetjük, majd mindegyiket kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a két oldalát középre hajtjuk, és mint a rétest, feltekerjük. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. egy órát újból kelesztjük. Közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük, és a "gőzösödés" elősegítése végett, egy vízzel teli jénai tálkát teszünk a sütő aljára. A megkelt bucik tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.