Menü

Legfrissebbek

Káposztás langalló

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
a kenéshez:
40 dkg lereszelt fejeskáposzta
10 dkg baconszalonna
1 evőkanál olaj
só, bors
kb. 1kg/2925 kcal

 

Elkészítés:

A lereszelt káposztát egy evőkanál olajon lepirítjuk. A baconszalonnát felkockázzuk, kisütjük, majd összekeverjük a pirított káposztával. Megborsozzuk, ha szükséges megsózzuk, a felhasználásig félretesszük. A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani!) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiválóan illik tartalmasabb levesek (bab-, gulyás-, stb.), valamint olyan egytál étel mellé, melyet kenyérrel fogyasztunk.)