Menü

Legfrissebbek

Tepertős bodag

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
3-3,5 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál zsír
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
őrölt bors
a kenéshez:
15-20 dkg darált tepertő
2-3 evőkanál zsír

1 db tojás
kb. 12 szelet/4192 kcal, 1 szelet/349 kcal

 

Elkészítés:

A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból, és az ízesítőkből kelt tésztát készítünk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani !) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét felvert tojással kenjük meg, és bevagdaljuk úgy, mint a pogácsát. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A tepertőkrémhez a darált tepertőt a zsírral és a sóval elkeverjük. (Ne legyen túl zsíros.) Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiváló sörkorcsolya)

(Forrás: mindmegette.hu)