Menü

Legfrissebbek

Csepeli szezámos kenyér

pic

Hozzávalók:

350 ml. langyos víz
45 dkg. finomliszt (BL 55)
15 dkg. rétesliszt (BFF 55)
5 dkg. rozsliszt (RL 90)
2 kismérő só
2 kismérő cukor
2 nagymérő napraforgó olaj
0,5 nagymérő 10 %-os ecet
1,5 kismérő porélesztő
1 csapott ek. búzasikér

 

Elkészítés:

A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe:
Először beleöntjük az ecettel elkevert langyos vizet, erre ráöntjük a sikérrel elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük az olajat, a sót, a cukrot és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!) Programozás: normál, sötét (dunkel) szín I. méret. A sütés megkezdése előtt (maradék idő 1 óra) a tetejét felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, tortarácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.