Menü

Legfrissebbek

Minibagett

pic

Hozzávalók:

70 dkg liszt
4 dl tej
1 dl olaj
5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
a kenéshez:
1 db tojás
9 db/3834 kcal, 1 db/426 kcal

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk, és megkelesztjük. (Ha kézzel végezzük a dagasztást, akkor az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben előbb felfuttatjuk.) A megkelt tésztát 9 egyforma darabra vágjuk, kicsit átgyúrjuk, majd hosszú hengerekké sodorjuk. A rudakat szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsi(k)be tesszük, és kb. félórát újrakelesztjük. A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeveréses 165 fok), a bagettek tetejét kés fokával kissé bevagdossuk, tetejüket a felvert tojással megkenjük, és ropogós pirosra sütjük.  (A bagetteket megszórhatjuk különféle magokkal is.)