Menü

Legfrissebbek

Rozsos zsemle

pic

Hozzávalók:

35 dkg sima liszt
10 dkg rozsliszt
5 dkg kukoricaliszt
1 csapott evőkanál búzasikér
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
2 dkg vaj
1,5 dkg élesztő
3 dl víz

 

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával összedolgoztatjuk és megkelesztjük. A megkelt tésztát – a gépből kivéve – kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 12 darabra vágjuk fel. Lisztes kézzel zsemlékké formáljuk, és kiolajozott sütőlapra helyezzük. Langyos helyen duplájára kelesztjük. A zsemlék tetejét tojással megkenjük, és magokkal (szezám, kömény, tök, stb.) megszórjuk. 250º-on 5 percig, majd 200º-on 10-15 percig sütjük.