Menü

Legfrissebbek

Fokhagymás kifli 2.

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
70 dkg liszt
3,5 dl tej
1,5 dl olaj
5 dkg élesztő
1,5 dkg cukor
3 dkg só
a kenéshez:
3 gerezd fokhagyma

24 db/ 3922 kcal, 1 db/163 kcal

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 6 db, egyforma súlyú cipóra osztjuk. Kerekre, kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, mindegyiket 4 körcikkre vágjuk, és kifli alakúra feltekerjük.  A kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással megkenjük, sütőlapra helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Sütés előtt a kiflik tetejét különféle magokkal - pl. szezám- kömény, napraforgó, stb. -, illetve durva szemcséjű sóval is meghinthetjük.) A fokhagymagerezdeket lereszeljük, kevés vízzel és sóval elkeverjük, és a még forró kifliket a fokhagymaoldattal megkenjük.