Menü

Legfrissebbek

Sonkakrémes kifli

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
70 dkg liszt
3,5 dl tej
1,5 dl olaj
5 dkg élesztő
1,5 dkg cukor
3 dkg só
a töltelékhez:
30 dkg darált gépsonka
2 kanál tejföl
só, őrölt bors
24 db/4787 kcal, 1 db/177 kcal

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 6 db, egyforma súlyú cipóra osztjuk. Kerekre, kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, mindegyiket 4 körcikkre vágjuk. A cikkek szélesebb végére egy kanálka sonkakrémet teszünk, és kifli alakúra feltekerjük. A sonkakrémhez a ledarált gépsonkát kb. 2 kanál tejföllel elkeverjük - épp hogy kenhető legyen -, és ízesítjük őrölt borssal, esetleg sóval. A kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással megkenjük, sütőlapra helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Sütés előtt a kiflik tetejét sajttal, vagy különféle magokkal - pl. szezám- kömény, napraforgó, stb. - is meghinthetjük.)