Menü

Legfrissebbek

Fokhagymás kifli

pic

Hozzávalók:

a kiflitésztához:
30 dkg simaliszt
10 dkg rétesliszt
1,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
2,4 dl víz
1 mokkáskanál aszkorbinsav
a kenéshez:
5 dkg margarin
1/2 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
8 db/2085 kcal, 1 db/260 kcal

 

Elkészítés:

A kiflitészta hozzávalóit a kenyérsütőgép tésztaprogramjával megdagasztjuk, és kelesztjük. Ha a tészta megkelt, két részre osztjuk, és mindegyik cipót jó vékonyra, köralakúra kinyújtjuk.  A margarint a tejföllel habosra keverjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és megkenjük vele a tésztalapokat.  Mindegyik lapot 4 körcikkre osztjuk, melyeket kifli alakra feltekerünk, és sütőlapra helyezzük. A kifliket kb. 30-40 percig újból kelesztjük, majd kevés vízzel higított felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben (200 fok, légkeveréses 180 fok) 20 perc alatt készre sütjük.