Menü

Legfrissebbek

Bagett

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
1 csapott evőkanál sikér
3,6 dl tej
5 dkg cukor
1 teáskanál só
késhegynyi aszkorbinsav
5 dkg margarin
3 dkg élesztő
a kenéshez:
kevés tojással elkevert tejföl
a szóráshoz:
különféle magvak (szezám, napraforgó, kömény, stb.)
2 dkg reszelt sajt

összesen: 3 db/3274 kcal, 1 db 1091 kcal

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. (Készíthetjük a kenyérsütőgép dagasztó programjával is.) A tésztát langyos, huzatmentes helyen, letakarva egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd három cipóba osztjuk. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, feltekerjük, és sütőpapírral (szilikonlappal) kibélelt tepsibe fektetjük. Újra kelesztjük, míg legalább a duplájára nő. Minden bagettet három-négy helyen, ferdén késsel bevágunk, megkenjük a tojásos tejföllel. Egyet sajttal, a másik kettőt pedig magokkal szórunk meg. 230 fokra előmelegített sütőben először 5 percig, majd mérsékelve a hőfokot 200 fokon ismét 5 percig, végül 170 fokon 20 percig sütjük.