Menü

Legfrissebbek

Kukoricás kifli

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
40 dkg búzaliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 db tojás
125 gr joghurt
1,5 dl tej
5+1 dkg vaj vagy margarin
2,5 dkg élesztő
1 dkg só
1 dkg cukor
csipetnyi aszkorbinsav (gyógyszertárban kapható)
a szóráshoz:
sajt, köménymag, szezámmag, stb.
a kenéshez:
vízzel higított tojássárgája

összesen: 12 db/2530 kcal, 1 db/210 kcal

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit - az 1 dkg vaj kivételével - géppel vagy kézzel megdagasztjuk, majd megkelesztjük. Ha a tészta megkelt, 3 cipót formázunk belőle. A cipókat kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 4-4 körcikkre osztjuk, a tetejüket az 1 dkg olvasztott vajjal megkenjük. Felsodorjuk, kifli alakúra formázzuk, sütőlapra rakosgatjuk, tetejüket a vizezett tojássárgájával megkenjük. Félórát újrakelesztjük, majd ismét megkenjük tojással, és megszórjuk durvább szemcséjű sóval, sajttal vagy különféle magokkal. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.