Menü

Legfrissebbek

Kifli 2

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg sütnivaló fehér lisztkeverék (Abo Mill)
/a lisztkeverék az élesztőt már tartalmazza!/
3 dl langyos tej
10 dkg puha vaj
1 dkg só
1 dkg cukor
a kenéshez: kevés tojás sárgája és tej keveréke
a szóráshoz: szemcsés só, kömény-, szezámmag

összesen: 16 db/3514 kcal, 1 db/219 kcal

 

Elkészítés:

A tésztát a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával (vagy robotgéppel / kézzel) megdagasztjuk. Két cipóba vesszük, és a cipókat vékony kerek lappá nyújtjuk. Mindegyik lapot 8 körcikkre vágjuk, és a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk. Kivajazott sütőlapra vagy szilikonlappal bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tojásos keverékkel, és meghintjük a sóval és kömény-, vagy szezámmaggal. Kb. egy órát langyos helyen kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 20 perc).