Menü

Legfrissebbek

Kifli

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg sütnivaló fehér lisztkeverék kenyér házi sütéséhez (Abo Mill) 
2,5 dl langyos víz
2 evőkanál joghurt
5 dkg puha vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
a kenéshez és szóráshoz:
1 db felvert tojás kevés vízzel elkeverve
köménymag és (lehetőleg) durva szemcséjű só

Összesen: 8 db/2248 kcal, 1 db/281 kcal




 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és a gépben, vagy letakarva, langyos helyen megkelesztjük (kb. 1 óra). Ha a tészta megkelt, gyengéden átgyúrjuk, cipó alakúra formáljuk, melyet 8 körcikkre osztunk fel. A tésztacikkeket lisztezett deszkán sodrófával háromszög alakúra nyújtjuk, majd a háromszög talpától a csúcsa felé feltekerjük, kicsit átsodorgatjuk, kifli alakúra formázzuk és egymástól távol sütőlapra helyezzük. Egy félórát újból kelesztjük, majd mindegyiket megkenjük a felvert tojással - melyhez egy kevés vizet is adtunk -, és meghintjük köménnyel, valamint a durva szemcséjű sóval. (Nekem csak finomított volt otthon, a minőségen nem ront, de a durva szemcsés dekoratívabb.) 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 170 fokra mérsékelve további 10-12 percig sütjük.