Menü

Legfrissebbek

Paradicsomos-olívás focaccia

pic

Hozzávalók:

40 dkg búzaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 dkg élesztő
5 evőkanál olívaolaj
2,5 dl víz
0,5 dl tej
1 dkg só
1 dkg cukor
2 gerezd fokhagyma
koktélparadicsom, fenyőmag, oregánó, olajbogyó, bazsalikom

10 dkg/344 kcal

 

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a kétféle liszttel, 4 evőkanál olívaolajjal, a langyos vízzel és a sóval összegyúrjuk, vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával bedagasztjuk. Egy órát kelesztjük, majd kiolajozott sütőlapon a tésztát kör alakúra kihúzogatjuk. (2 db kb. 28 cm-es körlap lesz belőle.) A maradék 1 kanál olívaolajban elkeverjük az apróra vágott fokhagymát, és megkenjük vele a tésztakorongok tetejét. Rátesszük a felkarikázott paradicsomot, az olívabogyókat, és meghintjük a fenyőmaggal, oregánóval és bazsalikommal. Ezt a "feltétet" kézzel egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába, majd még egy órát kelni hagyjuk. 230 fokra előmelegített sütőben először 5 percig, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje egy kissé megpirul. (Nagyon finom mozzarellás-bazsalikomos paradicsomsalátához.)