Menü

Legfrissebbek

Félbarna kenyér

pic

Hozzávalók:

50 dkg sütnivaló félbarna lisztkeverék
3 dl langyos víz
1 dkg só

összesen: kb. 70 dkg/1670 kcal

 

Elkészítés:

A kenyérsütőgép tartályába beleöntjük a langyos vizes, melyben előzőleg elkevertük a sót. Rászórjuk a lisztkeveréket, és a gép dagasztóprogramjával a kenyeret bedagasztjuk. Ezután a tésztát kivesszük, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, formára igazítjuk, és szilikonformába (kb. 24x10) tesszük. A sütőt kb. 35 fokosra melegítjük, beletesszük a kenyeret, és egy órát kelesztjük. A megkelt tészta tetejét három helyen bevágjuk, és meleg, huzatmentes helyen tartjuk addig, amíg a sütőt 230 fokra melegítjük. Betesszük a kenyeret, 8 percig ezen a hőfokon, majd 12 percig 200 fokon, végül 30 percig 170 fokon sütjük. Ha megsült a kenyér, azonnal kivesszük a sütőből, kiborítjuk, rácsra téve hagyjuk kihűlni.