Menü

Legfrissebbek

Kukoricás fehérkenyér

pic

Hozzávalók:

40 dkg szalagos sütőliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 csapott evőkanál búzasikér
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
vaj a forma kikenéséhez

 

Elkészítés:

A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd beleöntjük az átszitált, sóval elkevert búza- és kukoricalisztbe. A tésztát jól kidagasztjuk, és langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük. A sütőt 190 fokra (légkeveréses 170 fok) előmelegítjük. A megkelt tésztát vajjal kikent sütőformába - szilikonos sütőformát nem kell kikenni - tesszük, tetejét kb. 1 cm mélyen, hosszában bevágjuk, langyos vízzel megkenjük és kb. 1 óra alatt ropogósra sütjük.