Menü

Legfrissebbek

Kenyérlángos

pic

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 db tojás
2-3 szem főtt, áttört burgonya
2 dkg élesztő
tej
2-3 evőkanál olaj
kiskanál só, pici cukor, magok a szóráshoz (napraforgó, tök, szezám, kömény, stb)

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sóval, egy tojássárgával, az áttört, főtt burgonyával, a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk. Beledagasztjuk az olajat is, és langyos helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt,  lángosokat nyújtunk belőle. Megkenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk tetszés szerinti maggal, ha van otthon kristályos sónk, azt is hinthetünk rá. A lángosokat forró sütőben pirosra sütjük.