Menü

Legfrissebbek

Kakaós kalács

pic

Hozzávalók:

270 ml langyos tej
35 dkg finomliszt (BL 55)
15 dkg rétesliszt (BFF 55)
1 csapott evőkanál búzasikér
1 db citrom reszelt héja
1 kismérő só
7 dkg Ráma margarin
7 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
2 db tojás sárgája
1,5 dkg élesztő
2 csapott evőkanál kakaópor
1 marék rumba áztatott mazsola

 

Elkészítés:

A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe:
Először beleöntjük a langyos tejet, erre ráöntjük a sikérrel és citromhéjjal elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük a margarint, a sót, a cukorral elkevert vaníliás cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját  és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!) Programozás: normál, közepes szín II. méret. A szignál megszólalásakor beleszórjuk a mazsolát és a kakaót. Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, tortarácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.