Menü

Legfrissebbek

Hamburger zsemle

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
45 dkg szalagos fehér kenyérsütőliszt (kenyérsütőgéphez)
5 dkg Ráma margarin
1,5 dl tej
1 doboz natúr joghurt
3 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál kristálycukor
1,5 kiskanál só
2,5 dkg élesztő
1/2 mokkáskanál aszkorbinsav
a kenéshez:
1 tojás sárgája

10 db 2378 kcal/1 db 234 kcal


 

 

Elkészítés:

Az élesztőt az 1 kiskanál cukorral, kevés langyos tejben felfuttatom. A hozzávalókat összekeverem, és a kenyérsütőgéppel kétszer dagasztom, közben egyszer kel a tészta. A második dagasztás után kiveszem a gépből, és 10 db egyforma cipóra osztom, kicsit átgyúrom, majd zsemlére formázva, tepsire téve, langyos helyen újból kelesztem. Ha megkelt a tetejét vizezett tojássárgájával megkenem és szezámmaggal meghintem. Légkeveréses sütőben 175C°-on kb. 15-20 percig sütöm. (Természetesen a zsemléket kenyérsütőgép nélkül, kézzel vagy robotgéppel dagasztva is lehet készíteni.)