Menü

Legfrissebbek

Bagett 3

pic

Hozzávalók:

35 dkg öregtészta (ld. öregtészta recept)
2,8 dl langyos víz
2 teáskanál só
2 evőkanál  olaj
2 evőkanál joghurt
50 dkg kenyérliszt BL 80
1 teáskanál cukor
1 dkg élesztő
a szóráshoz:
szezámmag, mák, sajt, só stb.

 

Elkészítés:

A bagett hozzávalóiból tésztát dagasztunk, és a duplájára kelesztjük. Lisztezett lapra borítjuk, és 3 egyforma cipóra osztjuk. Bagettre formázzuk, és bagett sütőformába, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. (A bagettek formázása az interneten megtekinthető.) A bagett rudakat ismét duplájára kelesztjük, majd pengével bevágjuk őket. Amíg a sütőt 200 fokra előmelegítjük  ismét kelni hagyjuk a tésztát. A sütőbe helyezés előtt kevés vízzel lepermetezzük, megszórjuk a tetszés szerinti magokkal/sajttal/sóval. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácsra téve, kevés vízzel ismét megpermetezve hagyjuk kihűlni.