Menü

Legfrissebbek

Bagel

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
4 dkg puha vaj
4 g szárított élesztő
kb. 2,5 dl langyos víz
csipet só
a tetejére:
mák, szezámmag, stb.
1 db felvert tojás
a főzéshez:
1 evőkanál barna- vagy kristálycukor
1 kiskanál szódabikarbóna


 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kézzel, vagy géppel bedagasztjuk. 8 egyenlő részre osztjuk, és langyos helyen, letakarva 10 percig pihentetjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, felsodorjuk, és karikára formázzuk. Langyos helyen 50 percig kelesztjük. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, ha forr, beletesszük a cukrot és a szódabikarbónát. Kettesével beletesszük a bageleket, és mindkét oldalukat fél-fél percig főzzük. Jól lecsepegtetjük, és sütőpapírral, szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük, és meghintjük mákkal, szezámmaggal stb. 220 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 12-15 perc)