Menü

Legfrissebbek

Sajtos kifli

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
70 dkg. liszt
2 db. tojás
1 dob. tejföl
2 dl. tej
1 dl. étolaj
1 mk. só
5 dkg. élesztő
A kenéshez:
25 dkg. Ráma margarin
10 dkg. reszelt sajt
1 ek. só
A tetejére:
1 db. tojás
reszelt sajt

 

Elkészítés:

Langyos tejben, pici cukorral az élezetőt megfuttatjuk, és a hozzávalókkal jól eldolgozzuk. A tésztából 9 cipót formázunk. A cipókat vékony, kerek lapokra nyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a margarinból, sóból és a reszelt sajtból kikevert krémmel. A megkent lapokat hármasával egymásra tesszük, így három lapunk lesz. Mindegyik lapot – mintha tortát szeletelnénk – 16 cikkre vágjuk. A cikkeket a vastagabb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük, és tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal – esetleg köménymaggal is – megszórjuk. 2 óra kelesztés után előmelegített sütőben (légkeveréses 180°) aranybarnára sütjük.