Menü

Legfrissebbek

Sonkás-pizzás csiga

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
2 dkg élesztő
1 db tojás
3 evőkanál olaj
a töltelékhez:
25 dkg darált sonka
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
8 dkg reszelt sajt
1/2 tubus pizzakrém (160 gr-os)
só, bors, szerecsendió
a tetejére:
1 db felvert tojás
5 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, lisztezve, letakarva duplájára kelesztjük. Közben kb. félidőben egyszer átgyúrjuk. A töltelékhez a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. A tűzről levéve fűszerezzük a sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, valamint belekeverjük a reszelt sajtot. Ha kihűlt hozzákeverjük a sonkát.  A megkelt tésztát 3-4 mm vastag téglalapra nyújtjuk, először a sonkakrémmel, majd a pizzakrémmel megkenjük. A szélesebb oldalánál feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket lapjával, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 15 percet kelni hagyjuk, majd tetejüket felvert tojással megkenjük, és meghintjük a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.