Menü

Legfrissebbek

Tepertős pogácsa 2

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg darált tepertő
2 db tojássárgája
1 doboz tejföl
1 dl tej
5 dkg élesztő
1,5 teáskanál só
őrölt bors
a kenéshez:
1 db felvert tojás

 

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 30 percet letakarva kelesztjük, ezután lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, és a szokásos módon hajtogatjuk. Újabb félóra pihentetés után, újra nyújtjuk és hajtogatjuk. Majd pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük a felvert tojással. Kb. 180-190 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.