Menü

Legfrissebbek

Sós perec rúdban

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1/2 kávéskanál cukor
1/2 evőkanál só
0,75 dl olaj
a kenéshez:
1 db tojás
a mázhoz:
3 evőkanál liszt
1 evőkanál só
1 dl víz

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és letakarva 1 órát kelesztjük. Nyújtódeszkára borítjuk és 14 egyenlő részre felvágjuk. Rudakká sodorjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük, és újabb félórát pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Közben a máz hozzávalóit csomómentesre keverjük. 5 perc sütés után a tepsit kivesszük, és a rudakra a mázat rácsorgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.