Menü

Legfrissebbek

Vajdasági sós háromszög

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl olaj

a krémhez:
3 db tojás sárgája
25 dkg margarin

a tetejére:
1 db tojás
1 evőkanál tejföl
szezámmag
reszelt sajt

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk, és összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával. Megkelesztjük, majd 4 részre vágjuk, és vékonyra nyújtjuk. A krémhez összekeverjük a margarint a tojások sárgájával és a sóval. Mind a négy tésztalapot megkenjük a krémmel, majd rudakba tekerjük, és háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kb. fél órát kelni hagyjuk, majd a tetejüket megkenjük a tojás sárgájával elkevert tejföllel. Tetejüket reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, kicsit még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. (Készíthetjük még sonkával, kolbásszal, sajttal, zöldséggel töltve, illetve édes töltelékkel is. Pl.: kakaós: kakaópor + olvasztott vaj, túrós: túró + cukor + tojássárgája + búzadara)