Menü

Legfrissebbek

Kelt sajtos rúd

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 evőkanál olaj
12 dkg tejföl
200 ml víz
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
25 dkg puha margarin
a kenéshez:
1 db felvert tojás
a szóráshoz:
reszelt sajt

 

Elkészítés:

A margarin kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk és a margarin felével megkenjük.  A szokásos módon - alulról felfele, felülről lefele, jobbról balra, balról jobbra - hajtogatjuk, majd letakarva 30 percet pihentetjük. Ismét kinyújtjuk, megkenjük a margarin másik felével, újra hajtogatjuk. Pihentetjük 30 percig, kinyújtjuk és derelyevágóval rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, 15 perc pihenés után a tetejét a tojással lekenjük, és a sajttal megszórjuk. 220 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük.