Menü

Legfrissebbek

Mascarponés pogácsa

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
80 dkg liszt
3 db tojássárgája
25 dkg mascarpone 
10 dkg reszelt ementáli sajt
1 dl tej
1 kiskanál méz
4 dkg élesztő 
1 evőkanál só
1 dl tejföl
25 dkg vaj
a tetejére:
10 dkg reszelt ementáli sajt


 

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk benne. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és langyos helyen letakarva egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen, kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, megszórjuk a reszelt  sajttal. 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.