Menü

Legfrissebbek

Sajtos csigák

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg langyos margarin
2,5 dl tej
1 db tojás
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1,5 kiskanál só
a krémhez:
20 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
2 db tojássárgája
2 evőkanál liszt
3 dkg olvasztott margarin
15 dkg tejföl
ízlés szerint: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
a tetejére:
tojásfehérje
pirított magvak (napraforgó, mandula, tök, fenyő, stb.)
28 db/4852 kcal, 1 db/173 kcal


 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kenyérsütőgéppel tésztát dagasztunk. (Természetesen a tészta a szokásos módon kézzel, illetve robotgéppel is bedagasztható.) Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A krém hozzávalóit jól kikeverjük, ha nem elég krémes állagú, lazíthatjuk még kevés tejföllel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél centisre kinyújtjuk, rákenjük a sajtkrémet, és mint a bejglit feltekerjük. 2 cm-es karikákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. (A csigák között hagyjunk elég távolságot, mert még keleszteni fogjuk!) Félórát ismét kelesztjük, majd a tetejüket kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és megszórjuk a pirított magokkal. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.