Menü

Legfrissebbek

Sonkás-tormakrémes hasé

pic

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (275 gr-os)
5 dkg bacon
5 dkg sonka
őrölt bors, esetleg só
a tormakrémhez:
10 dkg vaj
kb. 2 evőkanál liszt
kb. 2 dl tej
ecetes torma, só
a kenéshez:
1 db tojás
kb. 14 db/2440, 1 db/174 kcal

 

 

Elkészítés:

A bacont és sonkát ledaráljuk, vagy géppel összeaprítjuk. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval. A leveles tésztából pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. Minden második korong közepét pl. egy műanyag kupak segítségével - szintén kiszúrjuk. Az egész korongokat - a tészta papírjával kibélelt - sütőlapra helyezzük. A tojást felverjük, és a korongok széleit lekenjük vele. Mindegyikre egy-egy lyukas korongot helyezünk, melyet szintén a felvert tojással kenünk meg. A mélyedésbe 1-1 kiskanál sonkakrémet teszünk. 220 fokra (légkeveréses 200 fok) előmelegített sütőben, középső bordamagasságon, kb. 15-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A tormakrémhez 5 dkg vajjal, a liszttel és annyi tejjel, hogy nagyon sűrű mártást kapjunk, besamelt készítünk. Azaz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, mellyel habzásig kevergetjük. Felöntjük kb. 2 dl forró tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan keveregetve, puding sűrűségűre beforraljuk. Ha kihűlt, a maradék vajjal és ízlés szerinti tormával habosra keverjük. A kihűlt tésztát a habzsákba szedett tormakrémmel díszítjük.