Menü

Legfrissebbek

Sajtos tallér

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
2 kávéskanál só
½ tasak sütőpor
a krémhez:
20 dkg Ráma margarin
30 dkg reszelt sajt
pici só
összesen: 6140 kcal

 

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, valamint a sóval elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, végül a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A krémhez a margarint pici sóval és a reszelt sajttal kikeverjük. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és mint a húslevestésztát olyan vékonyra egyenként kisodorjuk. Rákenjük a szintén 4 részre osztott krémet. A krémmel megkent tésztalapokat mint a kalácsot feltekerjük. (4 rúd lesz belőle, mivel a 4 rúdból nagyon sok tallér lesz – ha csak nem várunk „vendégsereget” - célszerű a felét lefagyasztani.) Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap zsírozott tepsibe fektetjük a 3 mm vastagra szeletelt karikákat. (A tepsi kikenése nélkül nagyon könnyen süthetünk, ha a tepsi aljára a sütéshez használatos szilikonlapot terítünk.) Előmelegített sütőben (légkeveréses 165º) világossárgára sütjük.