Menü

Legfrissebbek

Gizi néni pogácsája

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2,5 dkg élesztő
0.5 dl tej
1 pohár tejföl (175 gr)
1 db tojás
3 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
20 dkg reszelt sajt
a kenéshez:
1 db tojás
a szóráshoz:
reszelt sajt, szezámmag, hámozott tökmag, fenyőmag, mandula, stb.
kb. 70 db/5008 kcal, 1 db/72 kcal 

 

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel, a tejföllel, sóval, tojással, étolajjal reszelt sajttal összegyúrjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük kb. 1 órát. Ezután lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, kis pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Tetejüket a felvert tojással megkenjük, és tetszés szerint a magokkal és/vagy a reszelt sajttal megszórjuk. Légkeveréses sütőben 180º-on, kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.