Menü

Legfrissebbek

Juhtúrós rudacskák

pic

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
25 dkg juhtúró
2 db tojás
2.5 dkg élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
1,5 dl tej
1 teáskanál só
köménymag, szezámmag, mák, stb a tetejére

 

Elkészítés:

A kristálycukrot a langyos tejben feloldjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojásokat, - egy kevés felvert tojást tegyünk félre a tészta tetejének megkenéséhez - a megkelt élesztőt, a sót és összegyúrjuk. Kb. 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Derelyemetszővel kis rudakra vágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és tetszés szerinti magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.