Menü

Legfrissebbek

Török pizza pogácsa

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
4 dl tej
1 dl olaj
2 db tojás (fehérjék a tésztába kerül, a sárgájuk a lekenéshez szükséges)
5 dkg élesztő
2 kiskanál cukor
1 kiskanál só
kb. 70 dkg liszt (puha, de nem ragadós tésztát kell készíteni)
a töltelékhez:
sonka/szalámi/bacon
paradicsomszelet
paprika
mozzarella
reszelt trappista sajt

 

Elkészítés:

A hozzávalókat bedagasztjuk - a fehérjéket nem kell felverni -, duplájára kelesztjük, majd ha megkelt 16 db gombócot készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd egy pohár aljával mélyedést készítünk rájuk. Ebbe a mélyedésbe halmozzuk a csíkokra vágott sonkát, szalámit vagy bacont, paradicsom szeleteket, paprikát, mozzarella szeletet, majd erre reszelt trappistát szórunk. A pogácsák tetejét a tojássárgájával lekenjük, és előmelegített 170 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.