Menü

Legfrissebbek

Tavaszi rizseshús

pic

Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka
10  dkg bacon  (elmaradhat)
2 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 dkg fehérrépa
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
őrölt bors, só
25 dkg rizs
5 dkg reszelt sajt (elmaradhat)

 

Elkészítés:

A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, valamint  a kockára vágott húst, és folytonos keverés mellett fehéredésig pirítjuk. Hozzáadunk kb. 1/2 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és takarékon félpuhára pároljuk. Ekkor tesszük hozzá a kisebb kockákra vágott sárga- és fehérrépát, a borsót, (ha konzerv borsónk van, csak a végén adjuk hozzá, mert az már puha) a gombát, az apróra vágott petrezselyem felét, és az egészet puhára pároljuk. A rizst a szokásos módon elkészítjük, majd óvatosan összeforgatjuk a húsos-zöldséges raguval, és meghintjük a maradék petrezselyemmel.Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.