Menü

Legfrissebbek

Sült csülök

pic

Hozzávalók:

1 db nagyobb nyers csülök
1 db nagyobb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 db babérlevél
1 kiskanál erős paprika krém
só, szemes bors
kevés zsír vagy olaj
a körethez:
1 kg burgonya
2 db nagyobb vöröshagyma
kevés liszt
olaj

 

Elkészítés:

A csülköt megtisztítjuk, lábosba téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Forralás után a levet leöntjük róla, és újra felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, erős paprikát, sót, borsot és a petrezselymet, majd a csülköt puhára főzzük. Amikor a csülök megpuhult, a vízből kivéve kizsírozott / olajozott tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, néhányszor a zsiradékkal meglocsolva, pirosra sütjük. A körethez a burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és krumplit kockákra, a hagymát karikára vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és olajban aranysárgára sütjük. A felkarikázott vöröshagymát liszttel meghintjük, átkeverjük, a felesleges lisztet lerázzuk róla, és szintén kisütjük az olajban. A megsült csülköt tálra tesszük, köréje halmozzuk a sült burgonyát és hagymát.