Menü

Legfrissebbek

Csirkemell szójás-szezámos ceruzababbal

pic

Hozzávalók:

60-70 dkg csirkemell
20 dkg bacon
50 dkg ceruzabab
0,5 dl 10 %-os ecet
0,5 dl szójaszósz
0,5 dl olívaolaj
3 evőkanál natúr szezámmag
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors

690 kcal, 9,7 g szénhidrát/adag 

 

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és körbetekerjük baconszeletekkel. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Közben a megpucolt és nagyobb darabokra vágott babot sós, ecetes vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük és leszűrjük. Nagy serpenyőben kevés olívaolajon enyhén megpirítjuk a szezámmagot a zúzott fokhagymával együtt. (Vigyázzunk, hamar megég!) Rászedjük a lecsöpögtetett babot, majd rálocsoljuk a szójaszószt. Átforgatjuk, hogy a szójaszószos szezámmag mindenhol bevonja a babot. Köretként tálaljuk a csirkemellel.
(Meglepetés recept)