Menü

Legfrissebbek

Hentes tokány

pic

Hozzávalók:

80 dkg sertéslapocka
15 dkg angolszalonna (de használhatunk császár- vagy kolozsvári szalonnát is)
5 dkg zsír
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl fehérbor
15 dkg csemege uborka
só, őrölt bors
 

Elkészítés:

A húst és a szalonnát csíkokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a lereszelt fokhagymát és a bort. Egy-két percig együtt főzzük, majd beletesszük a húst is. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.) Amikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát, és néhány perc alatt a tokányt összefőzzük. Köretként főtt tésztát, tarhonyát vagy rizst adunk melléje.