Menü

Legfrissebbek

Bakonyi sertéspörkölt

pic

Hozzávalók:

60 dkg  sertéscomb    
2 fej  vöröshagyma  
2 db  fokhagymagerezd   
2 evőkanál  étolaj  
1 db  zöldpaprika  
1 db  paradicsom 
30 dkg gomba 
só, bors, pirospaprika, erős paprika krém  

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük. Beletesszük a felkockázott húst, és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a fokhagymát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a felszeletelt gombát. Kevés vízzel felengedjük, és készre főzzük.(Aki szereti, tejföllel is behabarhatja, de akkor már nem pörkölt, hanem paprikás.) Köretként legjobban galuska illik hozzá. (ld. galuska)