Menü

Legfrissebbek

Pirított tészta csirkemell csíkokkal

pic

Hozzávalók:

25 dkg csirkemellfilé
12,5 dkg üvegtészta
1 db sárgarépa
½ db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
3 szál újhagyma a zöldjével együtt
10 db bébikukorica / 5 dkg morzsolt kukorica
5 db gomba
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál szójaszósz
2 db tojás
2 evőkanál pirított szezámmag
só, őrölt bors / szecsuani bors

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk. A wokot / serpenyőt felforrósítjuk, majd 2-3 evőkanál napraforgó olajat hevítünk benne. Amikor forró, beledobjuk a csirkét, és készre pirítjuk. Ezután kiszedjük egy tálkába, letakarjuk, hogy ne hűljön ki. A megmaradt zsiradékba dobjuk - az újhagyma kivételével - az előkészített, vékony csíkokra, illetve apróra vágott zöldségeket. Fűszerezzük, és roppanósra pirítjuk. Ekkor hozzáadunk 3 evőkanál szójaszószt, jól összeforgatjuk, kb. 1 percig még pirítjuk, majd kiszedjük egy másik tálba. Vizet forralunk, az üvegtésztát egy edénybe tesszük, és leforrázzuk annyi forró vízzel, hogy ellepje. Kb. 5 perc alatt az üvegtészta megpuhul. Megpirítjuk a szezámmagot. Az wokban / serpenyőben rántottát készítünk az előzőleg felvert, sózott és borsozott tojásokból. Hozzáadjuk az időközben megpuhult és leszűrt üvegtésztát, jól összeforgatjuk, majd belekeverjük a pirított csirkecsíkokat és a zöldségeket is, valamint a felkarikázott újhagymát. Összekeverjük, és a tészta tetejére szórt szezámmaggal tálaljuk.