Menü

Legfrissebbek

Gombás tokány

pic

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús (lapocka, comb)
50 dkg gomba
5 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
vágott petrezselyem
só, őrölt bors, majoránna

 

Elkészítés:

A zsír felét felhevítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, kissé lepirítjuk. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a bort, kicsit összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoránnával, és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.) A zsír másik felén a felszeletelt gombát megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A húshoz keverjük, összeforraljuk, és a végén belekeverjük a tejfölt. Köretként rizst / főtt tésztát / tarhonyát kínálhatunk hozzá.