Menü

Legfrissebbek

Fűszeres pácban érlelt libacomb

pic

Hozzávalók:

4 db libacomb
a páchoz:
2 evőkanál olaj
1 dl vörösbor
1 evőkanál mustár
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors, majoranna, kakukkfű

 

Elkészítés:

A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és mindkettőt elkeverjük a pác hozzávalóival. A libacombokat megtisztítjuk - ha hízott libából készítjük, a zsírréteget bekockázzuk -, és jól bedörzsöljük a páccal. Tálba tesszük, a maradék páclevet ráöntjük, és lefedve - legalább egy éjszakán keresztül - pácoljuk. A pácból kivéve a combokat besózzuk, bőrükkel felfelé tepsibe fektetjük. Ráöntjük a visszamaradt páclevet, és 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben puhára pároljuk. (Kb. 2-2,5 óra, ha a folyadék elpárolog a hús alól, vízzel vagy borral folyamatosan pótoljuk.) Amikor a hús megpuhult, a visszamaradt pecsenyelevet leöntjük, félretesszük, és a combokat ropogós pirosra sütjük. A pecsenye levet kissé beforraljuk - aki úgy szereti át is szűrheti - és a hús mellé kínáljuk.