Menü

Legfrissebbek

Zöldséges libasült

pic

Hozzávalók:

az idénytől és a személyek számától függően:
libamell/comb
sárgarépa
karalábé
szárzeller
kelbimbó
cukkini
vöröshagyma
fokhagyma
újhagyma
kakukkfű
só, őrölt bors
1 dl fehérbor

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, tetszés szerinti méretűre vágjuk. Ha hízott libából készítjük, a libamell bőrét átlósan bekockázzuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A libahúst tepsibe fektetjük, beborítjuk a zöldségekkel, ráöntjük a bort, és fólia alatt puhára pároljuk.  Amikor a hús megpuhult, a zöldségekkel együtt átszedjük egy alufóliával kibélelt másik tepsibe, vagy sütőtálba, és visszatéve a sütőbe, - ha van grillfokozaton - addig sütjük, amíg a liba bőre ropogós piros nem lesz. (A visszamaradt pecsenyelevet kevés liszttel, paradicsompürével kissé besűríthetjük, és a sülthez kínálhatjuk.) Köretként tepsiben sült rozmaringos burgonyát adhatunk.