Menü

Legfrissebbek

Csirkemell őzgerincben

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
25 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás
só, bors

.

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. A tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A masszát a formába simítjuk, és ráhajtjuk a lelógó bacon szalonnát. Hosszában, a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.  Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk, míg a szalonna és a sajt megpirul a tetején. Langyosan szeleteljük.