Menü

Legfrissebbek

Medvehagyma pestos penne csirkemell nyárssal

pic

Hozzávalók:

50 dkg penne tészta
50 dkg csirkemell filé
reszelt sajt
kevés olaj
só, őrölt bors
a pestohoz:
1 csokor medvehagyma
5 dkg hántolt napraforgó (lehet fenyőmag is, ha a pénztárcánk megengedi
4 cl olaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 db citrom leve
só, őrölt bors

.

Elkészítés:

A pestohoz a napraforgót (fenyőmagot) teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk, a medvehagymát megmossuk metéltre vágjuk. A pesto hozzávalóit aprítógépbe tesszük és krémesre összezúzzuk. (Ha túl sűrűnek találjuk, pici vizet adhatunk hozzá.) A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a pestoval. A csirkemellből hosszúkás csíkokat vágunk, kicsit ellapogatjuk, és beáztatott bambusznyársakra hullámosan felfűzzük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon teflon serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.