Menü

Legfrissebbek

Kacsacombok zöldségágyon

pic

Hozzávalók:

4 db kacsacomb
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 szál szárzeller
4 db alma
2 db nagyobb sárgarépa
4 cl pálinka
só, őrölt bors, néhány ágacska kakukkfű, kevés vaj

.

Elkészítés:

A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk. Az almát és vöröshagymát negyedeljük, a sárgarépát, szárzellert nagyobb darabokra vágjuk. A kakukkfűvel együtt egy sütőtálba rendezzük őket. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és először a bőrös felükkel lefelé belefektetjük a kacsacombokat. Amikor a combok már egy kissé megpirultak, megfordítjuk és a másik felüket is 3-4 percig pirítjuk. Az így elősütött combokat a zöldségek tetejére fektetjük, sózzuk, borsozzuk őket. Ráöntjük a serpenyőben maradt zsiradékot, valamint a pálinkát, melyet 1 dl vízben elkevertünk. A sütőtálat alufóliával lefedjük, és a húst 160 fokon, 3 óráig pároljuk. Ekkor a fóliát levesszük, és a sütő hőmérsékletét 180 fokra emelve, kb. 30 perc alatt a combokat ropogósra pirítjuk. Köretként burgonyapürét vagy burgonyafánkot kínálunk hozzá.