Menü

Legfrissebbek

Sörös-fűszeres kacsaszárnytő

pic

Hozzávalók:

1 kg kacsaszárnytő
a páchoz:
1 evőkanál kacsazsír
1 dl sör
5 gerezd reszelt fokhagyma
1 kiskanál méz
2-3 ágacska kakukkfű
1 kiskanál liszt
só, őrölt bors, színes bors, csilipor,

.

Elkészítés:

A pác hozzávalóit jól elkeverjük, beleforgatjuk a szárnyakat, majd egy napot érleljük. (Egyszer-kétszer forgassuk át, hogy a pác a húsdarabokat mindenhol érje.) Másnap a szárnyakat tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a páclevet, alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve,  200 fokon, 10-15 perc alatt pirosra sütjük. A pecsenyelevet a liszttel beforraljuk. A húst ezzel a mártással és pirított burgonyával tálaljuk.