Menü

Legfrissebbek

Töltött libanyak

pic

Hozzávalók:

2 db libanyak bőre
3 db zsemle
3 db tojás
1 db kemény tojás
1 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
15 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
só, bors, majoránna
3 evőkanál libazsír
tej (esetleg víz)
2 db leveskocka (vagy húsleves)
4 adag/2162 kcal, 1 adag/540 kcal

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. A gombát felszeleteljük, és szintén kevés zsíron lepirítjuk. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, és sós vízben nem túl puhára megfőzzük. A zsemléket a tejben/vízben megáztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A libanyakat jól megtisztítjuk, keskenyebb végét cérnával bevarrjuk. A kicsavart zsemléket a három tojással, az egy felkockázott kemény tojással, a vöröshagymával, gombával, sárgarépával, valamint az apróra vágott petrezselyemmel, a majoránnával, borssal, sóval jól elkeverjük. (A tölteléket néhány percre betehetjük a mikróba is, hogy kissé összeálljon, és ne legyen folyós.) Ezután a masszát - nem túl szorosan - a libanyakakba töltjük. A betöltőnyílásnál is összevarrjuk, majd  kb. félórát előfőzzük. (Ha a libaaprólékból éppen húslevest készítünk, abba is tehetjük, de főzhetjük tyúkhúsleves kockából készítetett alaplében is.) A főzőléből kivéve alaposan lecsepegtetjük, és sóval, borssal bedörzsöljük. Tepsibe téve a tetejét a maradék libazsírral megkenjük, és 200 fokos sütőben, a zsírjával időnként meglocsolgatva, pirosra sütjük. Legalább 20 percig hűlni hagyjuk, majd vékonyra felszeletelve tálaljuk.