Menü

Legfrissebbek

Chilis bab 4

pic

Hozzávalók:

70 dkg darált marhahús
2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 doboz 400 gr-os hámozott paradicsom konzerv
2 doboz 400 gr-os vörösbab konzerv
1 doboz 340 gr-os csemege kukoricakonzerv
1 db kaliforniai paprika
fűszerek:
cayenne bors, csípős chilikrém, piros paprika, őrölt bors, oregánó, só

5 adag/2260, 1 adag/452 kcal



 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a felaprózott fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hús az élénkpiros színét elveszti. Levesszük a tűzről, ízesítjük a fűszerekkel, jól elkeverjük, majd ráöntjük a hámozott paradicsomokat a levével együtt, végül belekeverjük a kisebb kockákra vágott paprikát. Akkora méretű jénaiba/tepsibe/sütőtálba öntjük, hogy kb. félig legyen tele, és 170 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. másfél órát sütjük. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt bab- és kukorica konzervet, és fedő nélkül még egy félórát sütjük. (Ha esetleg a folyadék elfőtt volna alóla, pótoljuk egy kevés vízzel.) Friss kenyérrel tálaljuk.