Menü

Legfrissebbek

Bőrös malacsült

pic

Hozzávalók:

1,5 kg bőrös malachús
10 gerezd fokhagyma
őrölt bors, őrölt kömény (esetleg csilipor)
4 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma

a kenegetéshez:
1 pohár húsalaplé (ha nincs, akkor víz)
1 pohár sör
1 evőkanál méz
6 adag/4910 kcal, 1 adag/818 kcal

 

Elkészítés:

A malachús bőrét bevagdossuk, öt fokhagymagerezdet szeletekre vágunk, és megspékeljük vele a húst. A maradék öt gerezd fokhagymát lereszeljük, és az olajjal, valamint az őrölt borssal és köménnyel (csiliporral) elkeverjük, és bedörzsöljük vele a malachúst. A húst egy napot pácoljuk. A pácból kivéve, papírtörlővel szárazra töröljük, sóval bedörzsöljük. Az húsalaplevet (vizet) tepsibe öntjük, a húst, - bőrével felfelé - belefektetjük, mellétesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát. Fóliával lefedve, 170 fokon puhára sütjük (kb. két óra). A fóliát levéve róla, a pecsenyelevet leöntjük, majd a sütő hőfokát magasabbra állítjuk, és a mézzel elkevert sörrel kenegetve, ropogós pirosra sütjük. Hagymás, tört burgonyával és pirított savanyú káposztával tálaljuk.